u bevindt zich hier: VoorpaginaUitvaart regelen › Codicil opstellen

Wat kunt u zelf al regelen?

Een overlijden grijpt diep in bij de nabestaanden. Soms gaat er een periode van afnemende gezondheid aan vooraf en heeft men de gelegenheid om over het naderend afscheid te spreken en voorbereidingen te treffen.

Ook kunt u onverwachts met het overlijden van een dierbare worden geconfronteerd. Als er niets is voorbereid, wat dan? Wil men worden begraven of gecremeerd? Wie moeten er worden uitgenodigd voor de plechtigheid? Wil men een afscheidsbijeenkomst in een rouwcentrum of een kerk? Welke grafkist moeten wij kiezen?

Allemaal vragen waar snel een antwoord op moet komen. In de regel moet de uitvaart namelijk uiterlijk de zesde dag na het overlijden plaatsvinden.

De periode tussen overlijden en uitvaart is emotioneel zwaar. Wanneer men zich dan ook nog moet afvragen wat de overledene zelf gewild zou hebben, wordt het nog moeilijker.

Codicil opstellen

Wij adviseren u dan ook om al tijdens het leven hierover na te denken en één en ander op papier te zetten. Wij kunnen u hiermee behulpzaam zijn. Wij hebben codicillen beschikbaar waarop u uw wensen voor een begrafenis of crematie kunt vermelden.

Daarnaast is het heel zinvol om een adressenlijst aan te leggen van personen en instanties die moeten worden geïnformeerd na uw overlijden of die u wilt uitnodigen om bij de uitvaart aanwezig te zijn.

Voor verdere informatie kunt u altijd een afspraak maken met één van onze medewerkers of bestuursleden. Elke 1e maandag van de maand kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur terecht in ons kantoor aan de Hugo de Grootlaan te Barneveld. Wij ontvangen u graag.